navarro.jpgJelena Grubisic a Siófok elleni szombati bajnokin szalagszakadást szenvedett. A Győri Audi ETO-nak a Ferencváros elleni bajnoki rangadó előtt így nemcsak egy egészséges kapusa maradt, hanem a „hadra nem fogható” játékosai már egy komplett csapatot tesznek ki. Mégis lehet ebből újabb sztárigazolás?

Görbicz Anita gyermeket vár. Katrine Lunde szintén. Orbán Adrienn: térdszalag. Eduarda Amorim: szintén térd, és több hónap kihagyás. Csapó Kyra: már eleve sérült volt. Jana Knédliková: két hete jött, majd az orrát törte edzésen. Grubisic pedig: szalagszakadás, és hat hónap kihagyás. És akkor még azt nem mondtuk, hogy Susann Müllernek eltört az ujja, de az legalább már beforrt, tud játszani.

Ez nyolc játékos, de aktuálisan is hét, közte pedig saját posztján a világ három legjobbjával. Ezt nem, hogy egy egyszerű csapat, de a világ legjobbja, a Bajnokok Ligája kétszeres címvédője is megérezné. Eddig viszont Ambros Martin mágiája, a lendület, vagy épp a szerencse a pályán az ETO-val volt: a BL-csoportkört hibátlanul zárta a Győr, és a bajnokságban sem vesztett pontot. De a java még csak most jön!
HAJTÁS UTÁN A LEHETSÉGES ÚJ IGAZOLÁSOK!


A magyar ligában az első komolyabb akadály szerdán hazai pályán jön a (szintén sérülésekkel, betegséggel küzdő) Ferencváros személyében. Majd elindul a BL-középdöntő, ahol az ETO nagyon jó helyzetben van a maximális hozott pontokkal, és a Nagybánya, a Metz, és a Larvik ellen még fél lábon is be kell jutnia első, de legrosszabb esetben is második helyen a negyeddöntőbe.

Igen ám, de most már valóban fél lábon áll az ETO, és ebbe könnyen belefásulhat, ami a BL-negyeddöntőkre, valamint az ezzel párhuzamosan élessé forduló bajnoki végjátékra eshet, így pedig a Final Four is veszélyben lehet. Na jó, az túlzás, oda be fog jutni a Győr, de már korántsem esélyesként. A klubelnök, Kelecsényi Ernő Knédliková és Morena igazolása után azt mondta, hogy újabb igazolás már nem várható, az ETO-nak is van egy bizonyos pénzügyi kerete, de az események megint új fordulatot vettek.

Január 27-ig, azaz még bő egy hétig lehet nevezni játékost a BL-be tavaszra. Eddig van ideje a klubnak még egy (idén már harmadik) új kapust keresni. Ki jöhet szóba? Sokan már nem, hiszen a legnagyobbakat szerződés köti. Ha csak a legutóbbi Eb legjobb kapusait nézzük (mert hát a Győrnél a legjobbakat kell számításba venni a célok miatt): a norvég győztes, Silje Solberg a Holstebroé, a két honfitársa, Grimsbö és Sando az Esbjergben véd, nehezen elcsábíthatók. Ungureanu épp Nagybányán van, és valljuk be, nem a jövő embere. Schülkét Lipcséből elhozni ugyanolyan sokba kerülne, mint mondjuk Wolteringet a Buducnostból – meg elképzelhetetlen is. A csinos Sandra Toft a másik közvetlen rivális Larvikban véd, Leynaud pedig a szintén BL-győzelemről álmodózó Vardarban. Ha már Lunde állítólag a Rosztovba tart, el lehet játszani a gondolattal, hogy onnan elhozni Barjaktarovicot… de Győrben egy montenegrói kapust nehéz elképzelni… Ki marad? Szerintünk kétesélyes a történet.

Silvia Navarro világklasszisát nem kell bemutatni: olimpiáról, vb-ről, Eb-ről van érme a spanyolokkal, Ambros Martin keze alatt védett az Itxakoban, befürdött a Valcea-szerződéssel, most pedig egy hozzá nem méltó klubban, a spanyol második Rocasában véd – jóllehet, már 35 éves, de fél évre jó lehet. Ha az ETO mégsem fél évre keres kapust, hanem esetleg már Herr helyére is, a jövőt figyelve, messzire nem kell néznie: Kiss Éva az Eb-n bizonyította, hogy világszínvonalra képes, meglépte a szintet, hogy klasszis csapatban védjen, más kérdés, hogy szezon közben megéri-e az ETO-nak kivásárolnia őt Fehérvárról, és valóban rá van-e szüksége? (Az Eb-n berobbant másik magyar válogatott kapus, Bíró Blanka még nem ez a szint. De a hangsúly a MÉG szón van, abszolút ő a jövő embere).

Nem lennénk Ambros Martin helyében. Már régóta.

A bejegyzés trackback címe:

https://kezi.blog.hu/api/trackback/id/tr897084897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása