KATARzis

2015.01.16. 12:03

qatbra.jpgKatar egy klubcsapattal, győzelemmel kezdte a hazai rendezésű világbajnokságot. Miért mondjuk ezt? Azért, mert a kispadra szerződtetett, két éve még a spanyolokkal vb-címet szerző Valero Rivera katari színekben játszatott bosnyákot, franciát, montenegróit, spanyol, kubait és tunéziait is.


A Sarics, Benali, Markovics, Roine, Vidal, Capote, Memisevic sorból egy közepes BL-csapat is kijönne, de majdnem így festett Katar a vb nyitómérkőzésén Brazília ellen. A 17 ezres csillogó-villogó csarnok kongott az ürességtől, benne csak egy szektornyi helyi fizetett néző, illetve egy maréknyi brazil tábor csinált hangulatot. A pályán Katar egyébként tényleg jobb volt spanyolországi légiósokkal teletűzdelt Brazíliánál, de ezt leginkább a Barcelona kapusának, Danijel Saricsnak köszönheti, aki közel 50 százalékos hatékonysággal védett – elöl gyakran elemi hibákat vétettek a valódi katariak (bár Haszab Alla nevét valószínűleg fogjuk még hallani). Egy szó, mint száz: furcsa miliőben indult a férfi világbajnokság, győzelmével Katar óriási lépést tett a továbbjutás felé…

A-csoport, 1. forduló:
KATAR-BRAZÍLIA 28-23 (15-12)
Gsz: Markovic 6, Haszab Alla 6, Roine 3, Capote 3, Memisevic 3, Benali 3, Mallash 2, AL-KArbi 1, Madadi 1, ill. Chiuffa 5, Pozzer 5, Silva 4, Santos 2, Patrianova 2, Ribeiro 2, Candido 1, Toledo 1.

A bejegyzés trackback címe:

https://kezi.blog.hu/api/trackback/id/tr87079335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása